Onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet Suomessa tai suomalaisessa ilmailussa vuodesta 2005 alkaen

ILMAILUN TURVALLISUUTEEN LIITTYVÄT TILANNEKUVAT SIIRTYVÄT UUTEEN OSOITTEESEEN

Allaoleva raportti on lisäpalvelu Liikennefakta.fi-sivuston tilakuvaan. Raportin kautta on mahdollista tutkia tarkemmin onnettomuuksia  ja vakavia vaaratilanteita tiettyjen lisätietojen perusteella.

Raportti sisältää Suomessa tai suomalaisille ilma-aluksille tapahtuneet onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet ja näiden tapahtumien vuosi- ja kuukausitiedon, otsikkotason kuvauksen, tapahtuman sijainnin, lennon vaiheen, ilmailun osa-alueen, ilma-alustyypin sekä turvallisuusindikaattoritiedot (SPI) tasolla 1 (onnettomuudet ja vakavat vaaratilanteet) ja tasolla 2 (onnettomuuksien tyypillisimmät syytekijät).

Anonymisoitua raportointitietoa julkaistaan EU:n poikkeama-asetuksen 376/2014 (Ulkoinen linkki) 13 artiklan kohdan 12 nojalla. Sen mukaan jäsenvaltiot voivat julkaista anonymisoituja poikkeamailmoituksia ja riskianalyysien tuloksia. Julkaisun tavoitteena on yksinomaan turvallisuuden ylläpitäminen ja parantaminen poikkeama-asetuksen artiklan 15 mukaisesti. Tietoja ei tule käyttää muihin tarkoituksiin.

Tarkemmin voit tutustua raportin käyttöön ja sen eri elementteihin tällä videolla (Ulkoinen linkki) (kesto 6 min).
Suurenna raportti koko ruudun kokoiseksi oikean alareunan painikkeesta!
Lisätietoa raportin elementeistä saat myös raportin "Ohjeita ja vinkkejä"-painikkeesta.

Voit ladata raportin sisältämät tiedot excel-muodossa täältä .

(https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiZmRiNGFlMGUtNDY3Yi00NTE0LTg3N2QtYjFlODM3ODQ2OTE1IiwidCI6IjdjMTRkZmE0LWMwZmMtNDcyNS05ZjA0LTc2YTQ0M2RlYjA5NSIsImMiOjh9&pageName=ReportSectionba7fc92e69c4436987c6)