Kuolleet ja loukkaantuneet onnettomuusluokittain

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2021 liikennekuolemista 31 % oli seurausta ohitus- ja kohtaamisonnettomuuksista ja 29 % yksittäisonnettomuuksista.

LIIKENTEESEEN LIITTYVÄT TILASTOT SIIRTYVÄT UUTEEN OSOITTEESEEN

Tätä sivua ei enää päivitetä. Löydät tämän tilaston tiedot jatkossa Tieto.Traficom -sivustolta: https://tieto.traficom.fi/fi/liikenteesta (Ulkoinen linkki)

Tieliikenteessä kuolleet ja loukkaantuneet onnettomuusluokittain (Ulkoinen linkki)

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2021 liikennekuolemista 31 % oli seurausta ohitus- ja kohtaamisonnettomuuksista, 29 % yksittäisonnettomuuksista. ja 23 % jalankulkija-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksista. Jakauma on pysynyt osapuilleen samana yli kymmenen vuotta. Yksittäisonnettomuuksilla tarkoitetaan niitä onnettomuuksia, joissa on osallisena vain yksi osapuoli, joka ei ole mopo eikä polkupyörä.

Poliisin tietoon tulleista loukkaantumisista 29 % oli seurausta  jalankulkija-, polkupyörä- tai mopo-onnettomuuksista ja 25 % yksittäisonnettomuuksista vuonna 2021. Loukkaantumiset ovat viitenä viime vuotena vähentyneet eniten yksittäisonnettomuuksissa.

Tiedot onnettomuusmääristä onnettomuusluokittain perustuvat Väyläviraston onnettomuusrekisteriin, joka kattaa Manner-Suomen onnettomuudet.

Kuolleet onnettomuusluokittain

Loukkaantuneet onnettomuusluokittain